Egyesülési információk

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ahogyan arról korábban a sajtóból és a már megküldött tájékoztatókból Ön is értesülhetett, a takarékszövetkezeti szektor 2017-ben jelentős változásokon megy keresztül. Az eddigi 52 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő takarék jön létre. Örömmel tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a változás a B3 TAKARÉK Szövetkezetet is érinti, ugyanis a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet és a Dunakanyar Takarékszövetkezet beolvad a B3 TAKARÉK Szövetkezetbe, melyet követően az egyesült takarékszövetkezet B3 TAKARÉK Szövetkezet néven folytatja tovább a munkáját. A beolvadás várható megtörténtének időpontja 2017. október 31. napja.

 

A B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet és a Dunakanyar Takarékszövetkezet 2017. október 31-től egy szervezetként, B3 TAKARÉK Szövetkezet néven folytatja tevékenységét az Ön még színvonalasabb, szélesebb körű, földrajzilag is kiterjedtebb kiszolgálása érdekében. Így a B3 TAKARÉK ügyfelei 2017 novemberétől az ország 5 megyéjében, több mint 100 fiókban intézhetik pénzügyeiket. 

Az egyesülés az Ön számára külön teendővel nem jár, számlaszáma nem változik, szolgáltatásaink továbbra is a rendelkezésre állnak!

 

 

Gyakorlati tudnivalók

Számlaszám, bankkártya

Nem változik a számlaszám, így ügyfeleinknek nincs bejelentési kötelezettsége a Cégbíróság, NAV, Államkincstár, vagy a közüzemi szolgáltatók felé, a partnereik a megszokott módon tudják a számláikat kiegyenlíteni.

A korábban kibocsátott bankkártyák lejáratig használhatóak, az egyesülés és a beolvadóknál az új név miatt nem szükséges rendkívüli kártyacsere. A bankkártya cseréjéről - annak lejárati idejéhez igazodva - automatikusan gondoskodunk.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az általunk tárolt adatok helyességének ellenőrzése, és a számlavezetésre vonatkozó jogszabályok változása miatt személyes ügyintézés során minden érintett ügyfelünket adategyeztetésre kérjük majd.

Rendelkezésre állás, nyitva tartás

November 1-től az egyesülő takarékok fiókjai egy szervezet keretei között és közös számlavezető rendszerrel állnak majd az Ön rendelkezésére.

A fiókok címéről, elérhetőségeiről és nyitva tartásáról október 31-ig az egyesülő takarékok honlapjain, ezt követően a www.b3takarek.hu oldalon vagy fiókjainkban nyújtunk tájékoztatást.

 

Betétjei biztonságban

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)

A nálunk elhelyezett betétek és a fizetési számlákon tartott összegek biztosítottsága a továbbiakban is él, de a három egyesülő takaréknál eddig esetlegesen külön-külön, ugyanazon ügyfél neve alatt elhelyezett betétek összeadódnak, és a 100.000,- Eurós (kb. 30 millió forintos) maximális biztosítási összeghatár az egyesülés napjától, azaz 2017. november 1-től számított 3 hónap elteltével a betétek együttes összegére vonatkozik.

Miben kérjük a segítségét?

Amennyiben kérdése, észrevétele lenne felénk, keressen minket bizalommal fiókjainkban, vagy honlapunkon, www.b3takarek.hu oldalon ér el. Levelezési címünk továbbra is a 8444 Szentgál, Fő utca 30. marad, központi e-mail címünk pedig az egyesülést követően info@b3takarek.hu lesz.

Amennyiben lakossági vagy vállalkozói hitellel rendelkezik, kérjük, hogy a változásról az ügyletben résztvevő összes felet értesíteni szíveskedjen.

Megértését kérjük, mert az egyesülés technikai lebonyolítása érdekében 2017. november első napjaiban teljes körű bankszünnapot tartunk.

A bankszünnap alatti működés pontos részleteiről a honlapunkon, ügyfélszolgálatunkon valamint a netbank szolgáltatás belépési felületén adunk további tájékoztatást.

 

Az egyesüléssel kapcsolatos információkat az alábbi linkeken találja. Kérdéseivel, észrevételeivel keressen bennünket az info@b3takarek.hu e-mail címen, vagy forduljon továbbra is bizalommal számlavezető fiókjához.

 

Hagyomány. Érték. Innováció.

B3 TAKARÉK Szövetkezet

 

 

Tájékoztatók

Tájékoztató az egyesülésről 2017.06.30

OBA tájékoztató 2017.08.31.