Fiók-racionalizációs közlemény

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a B3 TAKARÉK Szövetkezetnél bekövetkező változásokról.

A takarékszövetkezeti szektorban az évtized legnagyobb hitelintézeti átalakítása zajlik. Az országszerte működő közel 50 takarékból az évi végéig zajló egyesülések eredményeként 12 erős, földrajzilag és szolgáltatásában egységes takarék jön létre.

A változások célja, hogy erősödjön a takarékok versenyképessége, és hogy az eddigieknél több, jobb és korszerűbb szolgáltatásokat nyújthassanak az ügyfeleiknek.  Olyan szolgáltatásokat, amelyeket az ügyfelek nemcsak a számlavezető takarékokban, hanem - a fiókhálózat egységesítése nyomán - az adott régió bármely takarékjában igénybe tudnak majd venni. Gördülékenyebbé, gyorsabbá és kényelmesebbé válik az ügyintézés is, a vállalkozók nagyobb összegű hitelekhez is hozzá tudnak jutni, emellett az egyesült takarékok egészen nagy, regionális projekteket is hitelezni tudnak majd. Az egyesüléseket igen komoly informatikai fejlesztések is kísérik, ami lehetővé teszi, hogy a Takarék Csoport egységes, korszerű, digitális szolgáltatásokat is kínáljon az ügyfeleinek.

A B3 TAKARÉK a jövőbe mutató elképzelések mellett továbbra is kiemelten fontosnak tartja a személyes jelenlétet, az ügyfélközpontú és személyre szabott kiszolgálást, ami a takarékok erőssége volt és marad.

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően 2017 őszén két új takarék, a Dunakanyar Takarék és a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet olvad be a B3 TAKARÉK Szövetkezetbe. A folyamat várhatóan 2017. november 1-jével zárul, ettől kezdődően a három takarék egy pénzintézetként folytatja tovább tevékenységét.

A takarékok közötti egyesülések nem érintik a takarékok ügyfeleit, az egyesülések ideje alatt a takarékok a megszokott módon, zavartalanul működnek, egy esetleges bankszünnappal kapcsolatban előzetesen tájékoztatjuk az érintetteket. Az egyesülések egyetlen terméket sem érintenek, így például a korábban felvett hiteleket, vezetett folyószámlákat, lekötött betéteket és vásárolt értékpapírokat sem. Az ezekről korábban kötött szerződések változatlan formában és tartalommal érvényben maradnak, ezért az ügyfeleknek nincs teendője.

Az egyesülési folyamat során - más takarékokhoz hasonlóan - B3 TAKARÉK fiókhálózatának ésszerűsítését és korszerűsítését is tervezi. Ennek során olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek a helyi közösségek, az ügyfelek és a takarékok érdekeit egyaránt szem előtt tartják. Egy fiók fenntartása és működtetése ugyanis rendkívül költséges. Ha egy településen nincs olyan erős fogyasztói igény a szolgáltatások iránt - sem az önkormányzatok, sem a lakosság, sem a vállalkozók részéről -, ami a fenntartási költségeket kitermeli, akkor ott el kell gondolkodnunk a veszteséges fiók bezárásáról.

A fiókhálózat ésszerűsítése mellett a megmaradó fiókoknál jelentős beruházások, fejlesztések várhatók, így a jövőben ezek a kirendeltségek minden tekintetben megfelelnek majd a legmagasabb szintű informatikai, bankbiztonsági, szolgáltatási és ügyfélkényelmi elvárásoknak. Célunk, hogy minden fiókunkban rendelkezésre álljon ugyanaz a szolgáltatási minőség, amellyel a nagyobb városok rendelkeznek. Ez jelentős beruházásokat és modernizálást, egyben komoly költséget jelent a pénzintézetünknek, ezért azt ott érdemes végrehajtani, ahol a befektetés meg is térül majd. Ez is a tartósan veszteséges fiókjaink összevonása mellett szól.

A fiókhálózat ésszerűsítésekor egyenként vizsgáljuk meg az egyes fiókok működését és a helyi közösségek igényeit, és ez alapján hozzuk meg döntésünket az érintett kirendeltség sorsáról. Takarékunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyi önkormányzattal együttműködve megoldást találjon a helyben élő lakosok, ügyfelek problémáinak megnyugtató kezelésére.

A Takarék a vidék bankja volt és az is marad. A fiókhálózat észszerűsítését követően is a Takarékok rendelkeznek majd messze a legkiterjedtebb országos fiókhálózattal.

Az esetleges változásokról Ügyfeleinket mindenképpen időben értesíteni fogjuk, kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a www.b3takarek.hu-n megjelenő közleményeket, illetve a Facebook oldalunkat az aktuális információkért.

Szentgál, 2017. szeptember 21.

Köszönjük szíves megértésüket,

B3 TAKARÉK Szövetkezet