Jég-és fagykárt elszenvedett agrárvállalkozásoknak

 

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel akár 100 %-os hiteldíj-támogatással* az idei jég-és fagykárt elszenvedett agrárvállalkozások részére!

A kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett és a jogosultsági feltételeknek megfelelő agrárvállalkozások részére magasabb összegű (akár teljes) hiteldíj-támogatás jár az Agrár Széchenyi Kártya ún. "jégkár2" Konstrukciója keretében a 2017. augusztus 8. és 2017. december 31. között létrejött hitelügyleteik teljes futamidejére**.

Akár

  • 100% kamattámogatás
  • 100% kezességi díjtámogatás
  • 100% kezelési költségtámogatás
  • 100% költségtámogatás (pl. bírálati, regisztrációs, közjegyzői, értékbecslési díj)

A vonatkozó rendeletben meghatározottak szerint Önnek - a "jégkár2" jogosultsági feltételek fennállása, pl. a vonatkozó rendelet szerinti települések valamelyikén, mint székhelyen/telephelyen/fióktelepen  történő gazdálkodás (főtevékenység) esetén - most lehetősége van az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében olyan folyószámlahitelt igényelnie, amelyhez az állam akár 100%-os kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatást, valamint egyéb költségtámogatást biztosít a rendelkezésre álló szabad támogatási keret függvényében legfeljebb a Vállalkozás rendelkezésére álló ültetvény minősítésű földterület minden megkezdett hektárja után 1 000 000 Ft igénybevett hitelösszegig. (Az e fölötti hitelkeretre a normál Agrár Széchenyi Kártyához biztosított támogatások járnak.)

Amennyiben Önnek még nincs Agrár Széchenyi Kártyája, de érdekli vállalkozását egy kedvezményes feltételrendszerű, a vonatkozó rendeletben leírt feltételeknek történő megfelelés esetén akár teljesen kamat-, díj- és költségmentes, legfeljebb három éves futamidejű folyószámlahitel igénybevételének a lehetősége, úgy kérjük, hogy a hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt forduljon a területileg illetékes Regisztráló Irodáink valamelyikéhez, ahol a munkatársak készséggel állnak rendelkezésére a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal.

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióról, azon belül a fenti támogatás igénybevételének feltételeiről vállalkozásához legközelebb eső bankfiókunkban is érdeklődhet.

*A jogosultsági feltételeknek megfelelő vállalkozások pozitív hitelintézeti bírálat eredményeképpen létrejött új hitelügyletei esetén. A jogosultsági feltételeket a KAVOSZ Zrt. mindenkor hatályos Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata (ASZK Üzletszabályzat) mellett a 39/2011. (V.18.) VM rendelet tartalmazza.

** A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció részletes feltételeit és kondícióit az ASZK Üzletszabályzata és azok mellékletei tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a www.kavosz.hu weboldalon.