Széchenyi forgóeszköz hitel

Széchenyi forgóeszközhitel a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvező kamatozású, államilag támogatott hitelkonstrukció, mely a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök és/vagy szolgáltatások beszerzésére szolgál.

Segítségével a pályájuk kezdetén lévő, de legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással forgóeszközhitelhez juthatnak.

A hitelkonstrukció igénylésének feltétele:

A B3 Takarék Szövetkezetnél vezetett pénzforgalmi bankszámla (meglévő, vagy igényléssel egyidejűleg megnyitott)

Kölcsönigénylők köre:

-          jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság,
-          szövetkezetek,
-          egyéni vállalkozók,
melyek legalább egy éve működnek és nincs lejárt köztartozásuk, illetve hitelkölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk.

A Hitelkérelmet az ügyfélnek írásban, aláírással ellátva, a kérelem alátámasztását szolgáló dokumentumokkal együtt kell benyújtani a Takarékszövetkezet által kiadott nyomtatványokon.

Figyelembe vehető fedezetek:

-       egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozások esetén nagykorú magyar állampolgár vagy Magyarországon minimum 3 éve állandó lakóhellyel rendelkező Európai Unió tagállam-állampolgár vagy kettős illetve több állampolgárságú (melyből az egyik magyar vagy uniós állampolgárság) magánszemély készfizető kezességvállalása,
-       a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, valamint
-       a Hitelintézet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra;
-       beszámítási jog/bankszámla terhelési jog,
-       10 millió Ft hitelösszeg felett a Hitelintézet ingatlanfedezet bevonását írhatja elő.

A hitelkonstrukció igényléséhez szükséges dokumentumok:

A regisztráció a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara irodáiban, vagy az úgynevezett VOSZ Pontokban történik. A Széchenyi Kártya igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni az Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (http://www.kavosz.hu/index.php/szechenyi-kartya-program) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Hitelintézet részére.

Miért előnyös?

-                  Állami támogatásban részesített konstrukció,
-                  akár ingatlanfedezet nélkül is,
-                  gyors és egyszerűsített a hitelbírálat,
-                  akár 36 hónapos futamidő.

A Széchenyi forgóeszköz hitel konstrukcióiról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben tájékozódhat:

A B3 TAKARÉK Szövetkezet aktív üzletági hirdetménye